TVR1: Declaraţii ale premierului interimar Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă: De asemenea, putem să constatăm o scădere în fiecare zi a numărului de persoane pozitive, ceea ce ne determină ca în perioada imediat următoare să nu luăm măsuri, ceea ce s-a şi concretizat în hotărârea de guvern adoptată vineri, astfel încât să rămânem în paleta de măsuri stabilită prin hotărârea anterioară.

Reporter: Se apropie însă sărbătorile, Crăciun, Revelion – dacă puteţi să faceţi o recomandare în calitate de premier interimar. Ce ar trebuie să facă populaţia, să participe la petreceri, cum ar trebui să petreacă românii Crăciunul şi Revelionul?

Nicolae Ciucă: Aş face o recomandare în calitate de cetăţean. La rândul meu sunt şi fiu şi părinte şi bunic, şi fiecare dintre noi trăim emoţia aceasta, a sărbătorilor de iarnă, poate este perioada cea mai încărcată emoţional, când ne dorim să călătorim, să ne vedem părinţii, să ne vedem copiii, să ne vedem nepoţii, să ne vedem rudele, în general; ţinând cont de situaţia în care ne găsim, aş recomanda să facem în aşa fel încât să limităm deplasările, să limităm expunerea la riscul răspândirii acestui virus şi, cu certitudine, vor fi zile şi ani de aici înainte în care să putem să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă spiritul acestor sărbători. Asta este modul în care eu, ca cetăţean, voi proceda în această perioadă.

Reporter: Sunteţi pregătiţi şi pentru creşterea numărului de cazuri de sărbători?

Nicolae Ciucă: Suntem pregătiţi şi pentru această ipoteză, pentru acest scenariu. Am discutat şi în şedinţa de guvern de vineri. În momentul acesta, la sediul Ministerului Afacerilor Interne se discută ca managerii de spital din municipiul Bucureşti, şefii unităţile de primiri urgenţe şi ATI astfel încât să identificăm toate posibilităţile, toate măsurile pe care noi le putem lua astfel încât să nu avem surprize de acest gen.

Reporter: Este posibil să mai existe şi alte restricţii introduse, dacă numărul de infectări va creşte?

Nicolae Ciucă: Nu în această lună, nu în această perioadă, nu în perioada sărbătorilor de iarnă.

Reporter: Chiar dacă numărul creşte? /…/

Nicolae Ciucă: Acum, din datele pe care le avem, nu vedem o creştere spectaculoasă, ca să impunem aceste… ca să se impună o astfel de decizie.
Reporter: S-a tot discutat în aceste zile şi despre varianta ca preşedintele Klaus Iohannis să vină cu propunerea premier plin Nicolae Ciucă. Este doar o variantă şi un zvon. Ne puteţi spune dacă aţi avut o asemenea discuţie legată de acest subiect cu Ludovic Orban, cu fostul premier sau cu preşedintele Klaus Iohannis?

Nicolae Ciucă: Nu comentăm pe zvonuri şi pe speculaţii.
Reporter: Măcar o discuţie a existat?
Nicolae Ciucă: Cu cine?
Reporter: Cu preşedintele Klaus Iohannis. V-a propus să fiţi…
Nicolae Ciucă: Nu, nu, nu, nu, nu. Cu domnul preşedinte am discutat doar aspectul asigurării funcţiei de prim-ministru interimar, până când se va lua o decizie după negocierile cu partidele politice.
Reporter: Deci oficial nu vi s-a propus niciodată să fiţi premier plin?
Nicolae Ciucă: Nu.
Reporter: Relaţia dvs. cu Partidul Naţional Liberal, în acest moment, în perioada aceasta cât activaţi ca premier interimar, cum o puteţi califica, pentru că am înţeles că există anumite nemulţumiri legate de prestaţia dumneavoastră.

Transcriere RADOR

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*