21 de migranţi şi-au pierdut viaţa navigând spre România

Cel puțin 21 de migranţi şi refugiaţi au murit și alţi 15 sunt daţi dispăruţi după naufragiul unei ambarcațiuni care îi transporta pe Marea Neagră, în largul coastelor Turciei. Alte 40 de persoane care se aflau pe vasul de pescuit au fost salvate. Ambarcaţiunea s-a scufundat din cauza contiţiilor meteo şi a valurilor foarte mari. Potrivit agenţiei Anadolu, o femeie gravidă care a fost salvată a fost dusă la spital dar a pierdut sarcina.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă pentru a găsi persoanele care sunt în continuare dispărute în zona districtului de coastă Kefken.

Migranţii veneau spre România

Conform Al-Jazeera, ambarcațiunea a plecat din zona orașului Zonguldak (la est de Kefken) și se îndrepta către România. Această rută este preferată din ce în ce mai des de migranţi pentru a evita Grecia, ţară care îii returnează Turciei.

Potrivit datelor prezentate de Anadolu, în perioada 13 august — 9 septembrie 834 migranți și 10 traficanți au fost opriți pe Marea Neagră în urma a șapte operațiuni de interceptare a unor ambarcațiuni. Încă 237 migranți și 5 traficanți au fost de asemenea interpelați în alte două acțiuni a căror dată nu a fost precizată.

570 de migranţi au ajuns în ultima lună în România

Aproximativ 570 de migranți au debarcat în România începând din luna august, această rută prin Marea Neagră fiind acum preferată de migranți pentru a evita Grecia, țară de unde ei riscă să fie returnați către Turcia ca urmare a acordului încheiat între UE și guvernul de la Ankara.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!