Ambasadorul George Cristian Maior a avut o întrevedere cu senatorul american Ron Johnson

Ambasadorul George Cristian Maior a avut o întrevedere cu senatorul Ron Johnson, preşedintele Comitetului pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale din Senatul SUA, decorat cu Ordinul Naţional ‘Steaua României’ în grad de ‘Comandor’.

Ca urmare a solicitării ambasadorului George Cristian Maior, senatorul Ron Johnson şi-a declarat sprijinul în vederea ridicării vizelor pentru cetăţenii români
Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut joi, 28 septembrie 2017, o întrevedere cu senatorul republican Ron Johnson, preşedinte al Comitetului pentru Securitate Internă şi Afaceri (Homeland Security and Governmental Affairs), şi al Subcomitetului pentru Cooperarea de Securitate europeană şi regională din cadrul Senatului SUA.

Comitetul pentru Securitate Internă şi Afaceri guvernamentale este unul din cele mai importante comitete din Senatul SUA, având jurisdicţie pe operaţiunile de control şi verificare a activităţii Departamentului pentru Securitate Internă (Departament of Homeland Security), instituţie din administraţia americană cu responsabilităţi în domeniul controlului şi protecţiei frontierelor, inclusiv programul Visa Waiver.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul George Cristian Maior i-a înmânat oficialului american Ordinul Naţional ‘Steaua României’, în grad de ‘Comandor’, conferit de preşedintele României Klaus Iohannis, cu prilejul aniversării anul acesta a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, în semn de înaltă apreciere pentru implicarea personală avută în direcţia excelentei cooperări bilaterale în plan politic, militar şi economic.

Relaţiile România – SUA

În contextul întrevederii, au fost abordate teme de interes major pentru relaţia bilaterală româno-americană, precum cooperarea în domeniul politico-militar şi de securitate, evoluţiile din regiune, dar şi dimensiunea interacţiunii directe dintre cetăţenii celor două ţări din cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite. Ambasadorul României a evidenţiat angajamentul ţării noastre pentru o relaţie transatlantică solidă, precum şi pentru o cooperare robustă pe linie de apărare, consolidată de prezenţa forţelor SUA în România şi la nivel regional.

De asemenea, ambasadorul George Cristian Maior a reiterat interesul legitim al României de a fi inclusă în programul Visa Waiver, solicitând susţinerea senatorului Ron Johnson pentru identificarea instrumentelor legislative capabile să faciliteze acest deziderat al cetăţenilor şi autorităţilor române.

Senatorul Ron Johnson şi-a declarat sprijinul pentru includerea României în programul Visa Waiver, evidenţiind importanţa politică şi economică a acestuia pentru consolidarea relaţiilor dintre SUA şi ţările participante. De asemenea, oficialul american a apreciat că includerea României în program va conduce la creşterea nivelului de securitate al celor două ţări.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!