Arabia Saudita: pentru prima dată femeile au dreptul să conducă

Ultima ţară din lume în care femeile nu aveau voie să conducă maşini, Arabia Saudită, a decis astăzi să le acorde acest drept. Mai exact regele Arabiei Saudite care a emis un decret prin care le permite reprezentantelor sexului frumos să conducă autoturisme. Regatul din Golful Persic era singura ţară din lume în care femeile nu aveau dreptul să conducă.

Decret regal pentru femeile din Arabia Saudită

Regele Salman al Arabiei Saudite a emis un decret care permite pentru prima oară femeilor să conducă, spre bucuria activiştilor care au militat pentru acest lucru. Până acum, numai bărbaţii au voie să conducă în Arabia Saudită iar femeile care conduceau pe drumuri publice riscau să fie arestate şi amendate.

Reacţii pozitive au avut loc în întreaga lume, iar preşedintele american Donald Trump a declarat că este un „pas pozitiv” către promovarea drepturilor femeilor. Militanta Sahar Nassif a declarat postului BBC din Jeddah că este „foarte, foarte încântată. Am să-mi cumpăr maşina pe care am visat-o, un Mustang decapotabil şi va fi negru şi galben!”.

Cu toate acestea decretul regal nu se va aplica imediat. Un consiliu ministerial urmează să se pronunţe asupra decretului în termen de 30 de zile. După această etapă decretul urmează să fie implementat pe 24 iunie 2018.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!