Conflictul de interese și incompatibilitățile se vor prescrie după trei ani – proiectul lui Rădulescu, adoptat de senatorii juriști. Intră tot marți la vot final

​Comisia juridică din Senat a dat un raport favorabil, fără modificări, proiectului de lege inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, prin care conflictul de interese sau starea de incompatibilitate constatate în urma unor fapte comise de demnitari sau funcționari publici se prescriu după trei ani de la data săvârșirii lor.

Votul în comisie a fost de 7 „pentru” și 4 „împotrivă”.

„Faptele săvârșite de persoanele aflate în exercitarea demnităților publice sau funcțiilor publice ce determină existența conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârșirii lor,” prevede unicul articol al proiectului.
 
Termenul de prescriere de trei ani a fost practic preluat din Codul Civil, acolo unde este prevăzut la art. 2517.

În Camera Deputaților proiectul a picat la votul final, unde nu a adunat suficiente voturi pentru o lege organică – doar 159 în loc de minimum 165.  

Proiectul de lege va intra la vot final în plenul Senatului tot marți, la ora 13.00. Dacă va fi adoptat, va merge la promulgare.

De precizat că o prevedere identică a fost adoptată într-un alt proiect votat de parlament, tot al lui Rădulescu, în luna mai. Pe lânga această prevedere, acel proiect permite aleșilor locali să desfășoare activități în sectorul privat în domenii care nu au legătura cu atribuțiile de aleși locali. Și acela a fost trimis la promulgare.

Cătălin Rădulescu a fost condamnat în decembrie 2016 la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru dare de mită și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Cititi mai departe articolul pe: Conflictul de interese și incompatibilitățile se vor prescrie după trei ani – proiectul lui Rădulescu, adoptat de senatorii juriști. Intră tot marți la vot final

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!