Cum aflăm care dintre noile cărţi merită citite?

mihaela-helmis

 Academicianul Eugen Simion. Foto: Arhivă.

Am aflat că suntem sursă de informare pentru dvs. şi când vine vorba despre cărţi , despre lectură . Pe parcursul  unei zile întregi  am vorbit  cu cititori de toate vârstele , unii profesionişti , alţii pasionaţi. Cu toţii  conştienţi de valoarea unui gest precum cititul pentru omul contemporan.  Dealtfel dialogul pe marginea  acestei teme purtat de Mihaela Helmis cu  acad. Eugen Simion , criticul literar şi profesorul profesorilor noştri de limba română e elocvent  şi răspunde la înrebări precum :

Cum aflăm care dintre noile cărţi merită citite?  De ce contează să nu renunţăm  pe tot parcursul vieţii  la  obiceiul de a citi cărţi, indiferent de formatul lor?  Cât timp mai acordăm lecturii? De unde ne informăm despre noile titluri care apar lună de lună? Cât timp acordăm căutării de cărţi noi?  Ce anume se mai citeşte în România? Ce rol şi ce impact au târgurile de carte. În condiţiile in care,  la intrebarea cât citesc românii ?,- statisticile ne situează pe un loc din păcate codaş în Europa.

AUDIO: Interviu cu academicianul Eugen Simion.

Mihaela Helmis se întreabă  ce carte sau ce cărţi  aţi pus in bagajul de vacanţă al acestei veri ? şi ne dă  şi  câteva sugestii:

-Romanul„Occidentul Românesc“ de Tatiana Tibuleac,  apărută la Cartier, 2018
– interesanta proză a lui  Cătălin Pavel, intitulată Chihlimbar, Polirom, 2017
– Răzvan Petrescu, si ale sale proze scute din volumul  Mandarina, Curtea Veche, 2017
-Mihai Radu, Extraconjugal, Polirom, 2017 O carte despre cine are în căsnicie (în profesie, în iubire, în trădare) baterii mai puternice. , despre neputinţa de a (te) ierta, în doi.
– schițele lui Dumitru Crudu, din Moartea unei veveriţe, Univers, 2017
– Tudor Ganea si a sa  poveste barocă  intitulată Miere, Polirom, 2017 .
– Jurnalul 2011-2017 cu aer de  thriller psihologic al lui Mircea Cărtărescu, intitulat Un om care scrie , Humanitas, 2018
– Flori Bălănescu, cu a sa carte de debut in   poezie  Revoluţia permanentă, mon amour!,de la editura  Ratio et Revelatio, 2018
-In aerul rarefiat , noua carte a lui Jon Krakauer , autorul best selerului  ÎN SĂLBĂTICIE
-FREDERIK BAKMAN – romanul  Bunica mi-a zis să-îţi spun că îi pare rău.
 sau  BĂRBATUL CARE N-A MAI SUNAT   de Rosie Walsh, de la Nemira.

Etichete cartilecturaeugen simion
Cititi mai departe articolul pe: Cum aflăm care dintre noile cărţi merită citite?

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!