Demonstraţie de forţă a Statelor Unite: avioane de luptă au survolat Peninsula Coreeană

Aeronave ale SUA au survolat Peninsula Coreeană, într-un exerciţiu cu avioane „invizibile” şi de bombardament pentru a demonstra capacitatea militară de intervenţie a Comandamentului American din Pacific.

Aeronave americane de bombardament dar şi invizibile au efectuat un exerciţiu survolând Peninsula Coreeană, la câteva zile după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă spre Japonia.

Formaţia de aeronave a survolat Peninsula Coreeană şi a inclus două mombardiere B1-1Bs şi patru F-35Bs din Dorţele Aeriene SUA şi patru F-15K din Forţele Aeriene ale Coreei de Sud. Aeronavele au exersat un atac aerian asupra unor ţinte amplasate în poligoane din Coreea de Sud, se precizează în comunicatul emis de Comandamentul Statelor Unite din Pacific.

Aeronavele americane de luptă au exersat şi atacuri în formţie împreună cu avioane japoneze în largul coastelor în zona insulei Kyushu.

Aeronave americane in Coreea

Potrivit Reuters, care citează un comunicat la Ministerului Apărării sud-coreean, exercițiile au implicat bombardamente deasupra Peninsulei Coreea. Avioanele „au lansat bombe pe poligonul Pilseung din Taebaek, provincia Gangwon, în timpul exercițiului organizat de la amiază până la ora 2:30, și s-au întors la bazele lor”. Misiunea a fost executată ca răspuns direct la lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete balistice cu rază medie de acţiune care a zburat către Japonia în data de 14 septembrie, se mai precizează în comunicatul comandamentului SUA.

Rachete intercontinentale

Coreea de Nord se află aproape în „stadiul final” de dezvoltare a rachetelor balistice intercontinentale (ICBM), a declarat luni Ministerul Apărării sud-coreean, citat de Yonhap, avertizând împotriva eventualelor provocări ale Coreei de Nord menite să facă să avanseze programele sale balistic și nuclear. Într-un raport către Adunarea Națională (parlamentul unicameral sud-coreean), ministerul a apreciat că lansarea rachetei cu rază de acțiune intermediară (IRBM), efectuată vineri de Coreea de Nord, a vizat să demonstreze capacitatea acesteia de a lovi baze militare americane.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!