Deputatul PNL Gigel Ştirbu cere demisia ministrului Sevil Shhaideh

Vineri, 22 septembrie, vicepremierul Guvernului României, doamna Sevil Shhaideh, a fost pusă sub acuzare de către procurorii DNA într-un dosar de corupție. PSD pune din nou România într-o situație jenantă pentru un stat membru UE, parte al NATO, aceea în care un demnitar de prim rang să fie acuzat de fapte penale.

In opinia mea, menținerea în funcție a unui ministru asupra căruia planează suspiciuni de corupție aduce serioase prejudicii de imagine României pe plan extern și afectează grav credibilitatea Guvernului. Având în vedere că procurorii din cadrul Directiei Naționale Anticorupție au dispus deja efectuarea urmăririi penale în cazul doamnei Shhaideh, gestul de normalitate care s-ar fi impus în acest caz, într-un stat de drept, ar fi fost acela ca imediat doamna ministru să-și prezinte demisia până la rezolvarea problemelor penale, lucru care nu s-a întâmplat. Atât doamna Shhaideh, cât si PSD, trebuie să înțeleagă că astfel de acuzații grave de corupție legate de gestionarea banului public nu compromit doar imaginea persoanei în cauză, ci au consecințe negative asupra credibilității întregului stat român, atât pe plan intern, cât și la nivel extern.

Politicienii trebuie să-și asume că, prin funcțiile înalte pe care le ocupă, nu se reprezintă doar pe ei înșiși, ci reprezintă întreaga clasa politică în ochii cetățenilor. Suntem cu toții de acord că prezumția de nevinovăție este valabilă pentru orice cetățean, și evident că se aplică și în cazul doamnei ministru, însă politicienii au obligația de a înțelege că o situație de acest gen are o încărcătură politică grea, mai ales într-un stat precum România, care se află încă sub monitorizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Iresponsabilitatea de care Guvernul PSD dă dovadă încă o dată este revoltătoare, având în vedere că au fost numeroase cazuri în care politicienii au sfidat justiția, poziționându-se mai presus de lege și periclitând astfel imaginea întregii țări. Faptul că România se află încă sub lupa MCV este o consecință a faptului că, de-a lungul timpului, politicienii nu au înțeles că o demnitate publică atrage o dublă responsabilitate, pe de o parte în fața alegătorilor, iar pe de altă parte aceea de reprezentare a unui stat reformat, membru al Uniunii Europene.

In orice țară din lumea aceasta, un politician cu o funcție înaltă își dă imediat demisia atunci când este acuzat de fapte penale, tocmai din acest considerent, acela de a nu atrage consecințe negative asupra instituțiilor statului.

Având în vedere toate acestea, în calitate de membru al Parlamentului României, solicit de urgență demisia de onoare a doamnei Sevil Shhaideh. În cazul în care doamna ministru nu consideră oportun să-și prezinte demisia, solicit premierului Tudose revocarea imediată a acesteia din funcțiile de ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și cea de vicepremier.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!