DNA cere aviz Parlamentului pentru Rovana Plumb

DNA doreşte cercetare penală a ministrului Rova Plumb. Potrivit unui comunicat al DNA, Rovana Plumb este acuzată că în 2013 a iniţiat şi promovat o hotărâre de guvern care a facilitat trecerea ilegală în proprietatea publică a judeţului Teleorman şi în administrarea consiliului judeţean a unei părţi din insula Belina şi a Braţului Pavel.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, cere Parlamentului aviz pentru urmărirea penală a ministrului delegat pentru fondurile europene, Rovana Plumb, în acelaşi dosar în care a fost pusă sub acuzare pentru abuz în serviciu vicepremierul Sevil Shaiddeh.

De ce este acuzată Rovana Plumb

Într-un comunicat al DNA se cererea de ridicare a imunităţii deputatei Rovana Plumb. Solicitarea se referă la perioada în care aceasta a fost ministru al mediului şi vizează complicitatea la abuz în serviciu.

Rovana Plumb este acuzată că în 2013 a iniţiat şi promovat o hotărâre de guvern care a facilitat trecerea ilegală în proprietatea publică a judeţului Teleorman şi în administrarea consiliului judeţean a unei părţi din insula Belina şi a Braţului Pavel, situate în albia minoră a Dunării şi care făceau parte din domeniul public al statului. Procurorii arată că un astfel de transfer nu se putea face prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.

În continuare, explică anchetatorii, adoptarea hotarârii de guvern a fost posibilă în condiţiile în care Sevil Shhaideh, în calitate de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, şi-a însuşit în totalitate nota de fundamentare şi proiectul de hotarâre de guvern, iar apoi a iniţiat şi a promovat hotărârea de guvern prin care se consfinţea transmiterea unor parţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, cu încalcarea flagrantă a dispoziţiilor legale care nu permiteau un astfel de transfer.

Procurorii mai spun că, la doar câteva zile de la transferul de proprietate, Consiliul Judeţean Telorman a închiriat ilegal unor firme private cele peste 300 de hectare de teren.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!