Florin Cîțu sau cum se naște guvernul Dăncilă 2

Negocierile duse în Partidul Național Liberal indică, fără putință de tăgadă, că ne îndreptăm, din nou, către un guvern condus din sediul de partid, nicidecum de la Palatul Victoria.

Despre propunerile de premier a vorbit Ludovic Orban, despre negocierile dintre partide, vorbește tot Ludovic Orban, când va veni vorba despre împărțirea posturilor de miniștri va vorbi Orban – Ludovic, nu Victor – despre planuri și măsuri, va vorbi, desigur, tot Ludovic Orban. Sună cunoscut? Seamănă cu perioada de tristă amintire când Viorica privea și Liviu Dragnea vorbea despre destinele românilor?

Asta au votat puținii români care au fost la urne? Un guvern politizat până în măduva oaselor, condus din Modrogan de oameni care nu pot și nici nu vor să își asume vreo responsabilitate legată de cheltuirea banului public? Sigur, toți ăștia nu sunt toxici, nu sunt unși cu toate alifiile corupției, nu sunt oamenii de încredere ai lui Ludovic. Antonel Tănase, viitor deputat al României, nu este numai prietenul cel mai bun al mandolinistului, ci și furnizor de servicii și, foarte probabil, de bani. Alături de el este renumitul Bitanu’, un fost jandarm pe numele său adevărat Costel Barbu, un prădător fără scrupule, sărac lipit și întreținut de alții, dacă e să ne luăm după declarația de avere pe care a depus-o odată cu candidatura la un fotoliu în Camera Deputaților. A câștigat, în 2019, 8.275 de lei, adică o medie de 690 de lei pe lună, nou record național. Pe lângă ăștia doi, Mitralieră și Șerban Nicolae sunt pistol cu apă… nu e mare diferență între ei, numai că ăștia din urmă au școală.

Aceste două modele de guvernare liberală, prieteni de pahar cu Șică, au fost rase din Secretariatul General al Guvernului de generalul Ciucă, chiar în ziua când a venit la Victoria. Un semnal clar că, dacă militarul rămâne la Guvern, Orban va avea interzis la cașcaval. O fi bine? O fi rău?

Imediat, speriați că nu vor apuca să se înfrupte din buget, oamenii de încredere ai lui Orban au pus tunurile pe Ciucă. Dar, în afară de marele “defect” că este militar în rezervă, cu o carieră impecabilă, n-au găsit nimic. Altfel nu l-ar fi menajat nici o secundă!

Ce putere de decizie va avea Florin Cîțu? Niciuna! Și, dacă ne gândim mai bine, nici nu cred că cineva și-ar dori ca o persoană care declară public că educația și sănătatea nu sunt priorități ar trebui să decidă soarta țării.

Ne îndreptăm cu pași repezi către guvernul Dăncilă 2, deși nu ar surprinde pe nimeni dacă, la un moment dat, Cîțu se va baricada în Guvern, la fel cum a făcut și Grindeanu! Grindeanu, nu “Grindă”!

Când lucrurile vor sta așa, chiar nu se va mai îndoi cineva de semnul de egalitate dintre PNL și PSD.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*