Franța – Croația, finala Cupei Mondiale de Fotbal

gabriel-bucur

  Sursa foto: FIFA

Naționala Croației s-a calificat, în premieră, în finala Cupei Mondiale de Fotbal, după ce a învins, miercuri, selecționata Angliei, cu scorul de 2-1, în a doua semifinală a turneului din Rusia. În ultimul act, croații îi vor înfrunta pe francezi, cei care, marți, au triumfat în fața belgienilor, cu scorul de 1-0.

Finala mică, dintre Belgia și Anglia, este programată să înceapă, sâmbătă, la ora 17.00 (ora României), în vreme ce finala mare se va disputa duminică, de la ora 21.00 (ora noastră).

În grupa C a Cupei Mondiale, Franța a obținut două victorii (2-1 cu Australia și 1-0 cu Peru) și un egal (0-0 cu Danemarca). Au urmat fazele eliminatorii, unde fotbaliștii din „Hexagon” au trecut, pe rând, de argentinieni (4-3, în optimi), uruguayeni (2-0, în sferturi) și de belgieni (1-0, în semifinale).

În grupa D, Croația a dominat toate echipele (2-0 cu Nigeria, 3-0 cu Argentina și 2-1 cu Islanda), pentru ca seria victoriilor să continue cu trei meciuri decise după sau în timpul reprizelor adiționale de prelungiri. În optimi, croații i-au învins pe danezi grație reușitelor de la punctul cu var (scor 1-1 după 120 de minute, 3-2 după loviturile de departajare), iar în sferturi, Modric și compania au trecut de Rusia (2-2, 4-3 după loviturile de la 11 metri). Semifinala a reprezentat al treilea meci de 120 de minute în ultimele 11 zile pentru croați, care n-au mai ajuns însă la loviturile de departajare (scor 2-1).

Etichete croatiafrantacupa mondiala
Cititi mai departe articolul pe: Franța – Croația, finala Cupei Mondiale de Fotbal

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!