Iranul a construit o megabombă

Iranul susţine că a dezvoltat o bombă uriaşă care este echivalentă cu bomba experimentată de SUA în Afganistan în luna aprilie a acestui an: Gbu-43 Moab (Massive Ordnance Air Blast). Potrivit informaţiilor prezentate atunci, bomba experimentată de SUA ar fi cea mai puternică armă non-nucleară. Această bombă a fost utilizată în Afganistan pentru a distruge poziţii deţinute de gruparea teroristă Stat Islamic. Această armă, denumită la acea dată „mama tuturor bombelor”, are un răspuns din partea Iranului care susţine că în ultima săptămână a testat o armă similară pe care a intitulat-o „tatăl tuturor bombelor”. O bombă cu o putere uriaşă, non-nucleară.

Oficialii militari iranieni au prezentat deja informaţii care dovedesc capacitatea de distrugere a acestei noi arme aflate în posesia Teheranului.

Megabomba iraniană

Generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forțelor Aeriene ale Gărzilor Revoluționare Iraniene a declarată că „aceste bombe sunt la dispoziția noastră, pot fi lansate din aeronave si au un nivel foarte mare de distrugere”.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!