Migranţi intraţi ilegal in România din Bulgaria

Un nou lot de migranti a fortat intrarea in Romania venind dinspre Bulgaria. Cei noua cetateni sa adauga asaltului din ultima luna la frontiera Romaniei. Cei mai multi vin pe mare dinspre Turcia dar si pe uscat dinspre Bulgaria.

Nouă cetăţeni sirieni au încercat să intre ilegal în România, ajutaţi de un bulgar care i-a trecut fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune cu motor. Imigranţii au fost prinşi de angajaţi ai Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi, din judeţul Dolj. Sirienii i-ar fi plătit unui cetăţean de origine arabă, pe care l-au cunoscut în metropola turcă Istanbul, suma de 8.000 de dolari de persoană, pentru a ajunge în Germania.

Tranzit migranti

Până la frontiera cu Bulgaria ei au călătorit cu un microbuz. Apoi migranţii au fost preluaţi de două persoane şi au traversat Dunărea cu o navă de mici dimensiuni. Pe malul românesc îi aştepta un bărbat, care urma să îi ajute să meargă mai departe în Occident. Atât imigranţii, cât şi călăuzele, vor fi cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei.

După o perioadă de tatonare a rutei ce traversează România migranţii vin în număr tot mai mare. Traseul ce traversează Marea Neagră dinspre Turcia s-a adăugat celui care include şi Bulgaria.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!