Nu dați foc Republicii Moldova!

20180529_ep-0071717b_mch_129-victorbostinaru

Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D pentru politică externă, a făcut un apel către majoritatea și opoziția de la Chișinău, pentru găsirea unei soluții la criza politică din Republica Moldova. Declarația eurodeputatului român vine în contextul dezbaterii din plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, asupra crizei politice din Moldova, ca urmare a invalidării alegerilor pentru primăria Chișinăului.

Astfel, conform eurodeputatului Victor Boștinaru: „Invalidarea alegerilor de la Chișinău, confirmată de trei instanțe din Republica Moldova, reprezintă un caz profund îngrijorător de nerespectare a voinței electoratului și aruncă o nemeritată umbră asupra evoluțiilor democratice din această țară.

Dar, să spui fără dovezi, precum PPE, că decizia a fost rezultatul intervenției politicului în justiție și mai ales, să ceri politicului să intervină și să schimbe decizia instanței este contrar statului de drept.

Guvernul a oferit imediat amendarea legislației până în luna septembrie pentru a garanta că alegerile parlamentare viitoare vor fi libere, democratice și transparente. Acum, PPE propune blocarea finanțării europene pentru această țară riscând să facă, de fapt, jocul lui Dodon și al Rusiei.

Mă adresez în final opoziției și majorității de la Chișinău: Nu dați foc țării! Pentru că, după alegerile parlamentare va trebui să construiți împreună un guvern de coaliție pro-european.”

Cititi mai departe articolul pe: Nu dați foc Republicii Moldova!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!