RRA: Consultări la Cotroceni cu USR PLUS şi AUR

Continuă şi la această oră consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţii partidelor parlamentare în vederea desemnării unui nou premier. Reprezentanţii UDMR discută acum cu preşedintele, după ce, mai devreme, au fost cei de la USR PLUS şi AUR, precum şi cei de la PNL şi PSD. Oana Bâlă urmăreşte discuţiile de la Palatul Cotroceni şi ni se alătură acum în direct. Bună ziua, Oana.
Reporter: Bună ziua. Alianţa USR PLUS este optimistă în ceea ce priveşte şansele constituirii unei majorităţi de centru-dreapta stabile şi echilibrate cu PNL şi UDMR şi l-a prezentat pe Dacian Cioloş ca propunere pentru funcţia de premier. Copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat după consultări că este important ca această coaliţie să nu fie una pentru o perioadă scurtă şi să aibă potenţialul de a guverna România patru ani de zile şi să facă reforme importante.
Dan Barna: Dacian Cioloş este propunerea USR-PLUS pentru poziţia de premier în situaţia în care cei de la Partidul Naţional Liberal vor opta pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor. Miza este una foarte clară, dacă reuşim şi după ce vom reuşi să găsim o soluţie echilibrată, şansa României de a avea un guvern stabil va fi una reală. Poziţia preşedintelui a fost aceea că îşi doreşte şi el ca această majoritate USR-PLUS-PNL-UDMR să se realizeze, ca în urma negocierilor din zilele următoare să găsim această soluţie. USR-PLUS este gata să continue discuţiile, din jumătate de oră înainte acum, suntem pregătiţi să găsim această soluţie.
Realizator: Reprezentanţii USR-PLUS au fost urmaţi la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de cei ai Alianţei pentru Unirea Românilor, care l-au propus pe Călin Georgescu pentru funcţia de prim-ministru. De asemenea au susţinut în faţa şefului statului că doresc redeschiderea şcolilor. La consultări sunt programaţi acum reprezentanţii UDMR şi vor urma minorităţile naţionale, care încheie seria discuţiilor de astăzi de la Palatul Cotroceni.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*