Sistemul de alertarea populaţiei prin SMS gata în câteva săptămâni

Cu ajutorul viitorului sistem de alrtare prin SMS vor putea fi avertizati rapid cetatenii. Operatorii de telefonie mobila vor fi implicati in acest proiect astfel încât mesajele de alertă să ajungă la toţi abonaţii. Potrivit unor estimări optimiste acest sistem va fi în probe în cateva zile. Nu sunt încă informaţii tehnice despre acest sistem dar pentru a fi pus în funcţiune va fi nevoie şi d eun cadru legislativ care să implice firmele private de telefonie.

Sistem de alerta în România

Romania va avea un sistem de alerta care va permite transmiterea simultana a unui mesaj catre toti utilizatorii de telefoane mobile, dupa modelul sistemelor de alerta functionale in alte state europene, a anuntat, luni, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Probabil, in cateva saptamani va fi gata, zic autoritatile. Totul mai depinde de niste depinde de niste elemente tehnice care vor fi discutate astazi si in zilele imediat urmatoare.

Sistem de avertizare SMS: în câteva zile

Sistemul de alertarea populaţiei prin SMS ar urma să fie gata în câteva zile sau în cel mult câteva săptămâni, promit specialiştii. Viteza de realizare depinde de rezultatul testelor, iar pentru a identifica rapid soluţia cea mai bună de la această oră încep noi discuţii tehnice cu operatorii din domeniu. Alertele ar urma să fie emise de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă sau de inspectoratele locale şi ar urma să ajungă pe telefoanele mobile ale locuitorilor sau chiar ale turiştilor din zonele afectate.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!