Extern

Ştiri externe online de interes pentru România. Informaţii, ştiri, articole, analize publicate în mediul online şi preluate prin feed. „Portal Presa” ofera informaţii şi articole ce sunt publicate prin precizarea sursei. Toate articolele includ doar un număr determinat de cuvinte şi apoi este încurajată prin link extern accesarea informaţiilor publicate de site-ul de unde au fost preluate informaţiile. Pentru a colabora cu acest website utilizaţi formularul de contact. Preluarea articolelor online este realizată prin feed-urile oferite online de site-uri.

Ştiri externe ce includ informaţii despre: afaceri externe, politica, conflicte, atentate, NATO, ONU, relatii internationale. Ştiri externe agregate într-un singur website.

Ştiri externe online

Mediul online reprezintă în acest moment principala sursă de informaţii. Articolele, ştirile publicate online sunt citite de sute şi mii de persoane prin intermediul internetului. Secolul XXI oferă noi mijloace de informare iar mediul online devine sursa principală de informare. Ştirile externe online reprezintă nu doar o sursă de informare ci şi un mediu de dezvoltare a promovării de interese internaţionale. Portalpresa.ro ofera stiri externe obiective. Intentia de a oferi stiri externe obiective este demonstrata de sursele diferite preluate de acest website ce se doreste a fi un portal de presa. Ştiri interne sau ştiri internaţionale, ştiri din lumea largă publicate în limba română.

Definițiile date știrii sunt numeroase, ele aparținând diferitelor școli de presă și reflectă o anumită concepție despre presă, despre funcțiile și poziția socială a ziaristului și a presei. Intr-un manual cehoslovac de ziaristică, știrea este definită ca fiind o comunicare scurtă, operativă a unui fapt social nou sau nou constatat, a unui proces social sau a rezultatelor lui, a unei cunoștințe inedite sau a unei manifestări de idei. Ştirea externă reprezintă o informaţie d einterese petrecută sau influenţată de decizii sau acţiuni externe ţării de origine.

O exigență ce se impune ziaristului, autor de știri, este de a investiga mereu pentru a descoperi faptele inedite ce pot interesa publicul. Andre Gide afirma: „eu numesc ziaristică ceea ce va fi mai puțin interesant mâine decât astăzi”. Aceasta înseamnă că nu numai opțiunea pentru un eveniment sau altul este esențială în munca ziaristului, ci și alegerea momentului optim pentru a difuza o știre. Nu întotdeauna difuzarea știrii este simultană cu evenimentul. Ziaristul alege un punct culminant din desfășurarea unui eveniment pentru a-l converti în știre. Pe protalpresa.ro publicăm ştiri externe asumate deja ca importanţă de website-uri în limba română.

error: Content is protected !!