"Străjerii", primul film cu și despre copii de după Revoluție

iana-ionita

Foto: facebook.com/FilmulStrajerii/

Primul film românesc realizat după revoluţie pentru copii şi jucat de copii intră, de astăzi, în cinematografe.

Producţia se numeşte „Străjerii” şi a fost filmată de un grup de cineaşti şi copiii lor, într-o vară, lângă Râşnov.

Scenariul şi regia au fost realizate în comun de protagoniştii peliculei, copiii şi-au jucat propriile roluri, iar producător este Liviu Mărghidan.

Liviu Mărghidan: Tot filmul este o improvizaţie. Avem, cumva, doar replici pentru actori, pentru actorii adulţi. Ei aveau o direcţie, cam aşa: am plecat cu copiii la munte, în apropierea oraşului Râşnov, există o vale, se numeşte Valea Glăjeriei. Acolo am campat, toată lumea a stat acolo, nmeni nu a avut cazare, toţi am stat la cort. Practic, pentru copii a fost o tabără; că mai filmam din când în când, asta a fost, dar, sincer să vă spun, nici noi nu eram ferm convinşi că ne va ieşi un film.

 După cum i-a declarat Liviu Mărghidan redactorului RRA Ianna Ioniţă, în această vară se va filma şi partea a doua filmului „Străjerii”.

[embedded content]

Etichete Primul film românesc realizat după revoluţie pentru copii şi jucat de copiiStrăjeriicinematografeLiviu Mărghidan
Foto: facebook.com/FilmulStrajerii/ Primul film românesc realizat după revoluţie pentru copii şi jucat de copii intră, de astăzi, în cinematografe. Producţia se numeşte „Străjerii” şi a fost filmată de un grup de cineaşti şi copiii lor, într-o vară, lângă Râşnov. Scenariul şi regia au fost realizate în comun de protagoniştii peliculei, copiii şi-au jucat propriile roluri, iar producător este Liviu Mărghidan. Liviu Mărghidan: Tot filmul este o improvizaţie. Avem, cumva, doar replici pentru actori, pentru actorii adulţi. Ei aveau o direcţie, cam aşa: am plecat cu copiii la munte, în apropierea oraşului Râşnov, există o vale, se numeşte Valea Glăjeriei. Acolo am campat, toată lumea a stat acolo, nmeni nu a avut cazare, toţi am stat la cort. Practic, pentru copii a fost o tabără; că mai filmam din când în când, asta a fost, dar, sincer să vă spun, nici noi nu eram ferm convinşi că ne va ieşi un film.  După cum i-a declarat Liviu Mărghidan redactorului RRA Ianna Ioniţă, în această vară se va filma şi partea a doua filmului „Străjerii”. [embedded content] Etichete Primul film românesc realizat după revoluţie pentru copii şi jucat de copiiStrăjeriicinematografeLiviu Mărghidan
Cititi mai departe articolul pe: "Străjerii", primul film cu și despre copii de după Revoluție

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!