Termenul săptămânii: cliperul

Am auzit de clipere prima dată acum mulţi ani, în copilărie, citind o carte foarte dragă mie: „Tai Pan”, de James Clavell. În acele vremuri de tristă amintire, accesul la astfel de informaţii era limitat la revista „Modelism”, care spre 1989 devenise destul de greu de găsit.

nava cliper

“Cutty Sark” Sursa: wikipedia

Probabil că termenul vă este cunoscut deja multora dintre voi, dar întotdeauna mi-am dorit să-i dedic măcar un scurt articol.

Vă invit astăzi pe Romanian Navy Historic Ships (rnhs.info) să citiţi un articol despre cele mai frumoase şi mai rapide veliere care au brăzdat mările lumii vreodată. O epocă a aventurii, curajului, romantismului şi, aşa cum îmi place mie să spun, a “liberalismului sălbatic”, secolul al XIX-lea a adus nenumărate inovaţii în domeniul navigaţiei şi al construcţiei de nave aşa cum secolul al XX-lea a adus în domeniul aviaţiei.

Cliperele sunt cu şi despre adevăraţii lupi de mare! 🙂 Sper să vă placă!

Nicolae Hariuc

P.S. Vă recomand să vizionaţi filmul din articol, deşi este lung, este totuşi duminică… 🙂

P.P.S. Celor care ajung în Londra le recomand o excursie în Greenwhich, pe lângă “Cutty Sark”, la Observatorul Astronomic vor putea sta cu un picior în emisfera vestică şi cu celălalt în emisfera estică.

The post Termenul săptămânii: cliperul appeared first on Romania Military.

Cititi mai departe articolul pe: Termenul săptămânii: cliperul

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!