Vaticanul alungă persoanele fără adăpost din Piaţa Sf. Petru

Vaticanul susţine că persoanele fără adăpost care şi-au găsit adăpost în Piaţa Sf. Petru ar încălca decenţa publica. Deţi există băi publice deschise în zonă pentru cei fără adăpost, Sfântul Scaun a decis să-i alunge din piaţî pe cei care şi-au făcut locuinţe acolo.

Din motive de ”decenţă publică”, Jandarmeria Vaticanului a îndepărtat toate persoanele fără adăpost care ”locuiau” în piaţa Sfântului Petru. În imensa sa generozitate, Papa Bergolio a dispus, în 2014, construirea mai multor băi cu duşuri sub coloanele din piaţa Vaticanului pentru persoanele fără adăpost. Ulterior, Pontiful a adăugat şi o spălatorie care le oferea acestora posibilitatea de a-şi spăla şi usca hainele şi păturile.

Situatia creata de bunavointa Papei

Iniţiative admirabile, dar care au creat o situaţie extrem de neplăcută în întreaga zonă. Motiv pentru care, aşa cum relatează agenţia Ansa, autorităţile capitalei au recurs la ajutorul Jandarmeriei Vaticanului pentru a reda zonei o decenţă care se degradase din ce în ce mai mult în ultima perioadă.

Cu toate acestea, în timpul nopţii, persoanele fără adăpost vor putea continua să doarmă sub coloanele din piaţa Sfântul Petru. Suveranul Pontif a fost informat despre intervenţia Jandarmeriei.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

error: Content is protected !!